Profilaxie dentara

Profilaxia reprezinta prevenirea imbolnavirilor dentare, dar si prevenirea complicatiilor, in cazul afectiunilor deja existente. Detectarea precoce este cheia pentru evitarea tratamentelor complicate si costisitoare. Principalele afectiuni dentare,caria si boala parodontala sunt sarace in simptome in stadiile incipiente.Pacientul nu poate observa singur, in timp util, daca apare imbolnavirea dentara sau care este gravitatea afectiunii sale. De aceea sunt foarte importante vizitele regulate la medicul dentist, pentru a putea surprinde sit rata din timp diversele afectiuni dentare si pentru a preveni aparitia altora.

In clinica noastra oferim urmatoarele servicii de profilaxie dentare:
- indrumari privind igiena orala (tehnici de periaj, folosirea atei dentare, folosirea periutelor interdentare);
- detectarea placii bacteriene cu ajutorul revelatorilor de placa;
- fluorizare locala;
- sigilarea santurilor si a fosetelor;
- detartraj cu ultrasunete si periaj professional.

Printre beneficiile profilaxiei amintim:
- eliminarea tartrului: acumularea de placa si tartru dentar atat deasupra cat si sub linia gingiilor poate duce la probleme parodontale serioase. Din pacate chiar si cu un periaj dentar zilnic si prin folosirea atei dentare este imposibil de a elimina toate resturile si bacteriile care se depoziteaza in spatele gingiei. Este nevoie de ochii experimentati ai medicului si echipament specializat pentru a inlatura bacteriile si resturile potential daunatoare.
- un zambet mai sanatos: dintii patati si ingalbeniti pot reduce dramatic estetica unui zambet. Profilaxia dentara este un tratament efficient pentru eliminarea petelor inestetice;
- o respiratie proaspata: respiratia urat mirositoare indica in cele mai multe cazuri avansarea bolii parodontale. O combinatie de paticule alimentare in putrefactie si gangrenarea gingiilor au ca rezultat o respiratie dezagrabila, denumita in termeni medicali halena bucala. Indepartarea de rutina a placii dentara, a calculilor si bacteriilor in clinica noastra poate reduce considerabil halena bucala, reducand in acelasi timp riscul de infectare a gingiilor.