Tratamentul cariilor

Cariile dentare reprezinta una dintre cele mai frecvente afectiuni ale cavitatii bucale; apar foarte frecvent la tineri, in perioada adolescentei, dar pot afecta persoanele de orice varsta.Reprezinta cea mai frecventa cauza de pierdere a dintilor la adolescenti.

Placa bacteriana care se formeaza la nivelul cavitatii bucale si nu este indepartata printr-o igiena riguroasa, se depune pe dinti si duce la formarea cariilor. In prima etapa evolutiva, bacteriile din placa bacteriana ataca smaltul dentar, ducand la formarea de cavitati. Aceste cavitati sunt de obicei nedureroase, in prima faza evolutiva. Cu cat avanseaza in profunzimea dintelui, devin dureroase datorita apropierii de pulpa dintelui.Netratate la timp, pot duce la pierderea vitalitati dintelui.

Cand sunt descoperite in prima faza evolutiva, cariile dentare sunt usor de tratat. Cavitatile dentare sunt curatate, izolate, si apoi restaurate cu materiale compozite de ultima generatie, care refac aspectul initial al dintelui. TERAPIA RESTAURATIVA MODERNA consta in indepartarea tesutului cariat si reconstituirea succesiva a partii dentare lipsa cu materiale estetice de ultima generatie.